Koncert skladbi mladih kompozitora – “Jutro za nove stvari”

Ciklus koncerata „Umjetnost bez granica“, unutar bogatog i raznolikog umjetničkog programa ovogodišnje sezone, sa zadovoljstvom Vas poziva na koncert „Jutro za nove stvari“, autorski koncert mladih kompozitora Branimira Norca i Šimuna-Čarlija Botice.

Ovaj poseban i nesvakidašnji koncert održat će se u nedjelju 27. svibnja 2018. s početkom u 11h, u centralnoj dvorani Galerije Meštrović, kojom će ovoga puta odzvanjati potpuno nove i svježe melodije „mladih majstora“.

Autori, iako obojica klasičnog glazbenog obrazovanja, tokom svog umjetničkog rada imali su dodira s različitim suvremenim glazbenim žanrovima, što se svakako čuje u nekima od njihovih skladbi. Stoga smatraju da u njihovoj glazbi, u kojoj se kroz klasične forme isprepliću klasični elementi s elementima različitih glazbenih pravaca, mogu uživati i oni koji se ne smatraju ljubiteljima tzv. suvremene klasične glazbe.

Na programu koncerta imat ćemo prilike čuti neke od skladbi koje će ovom prigodom biti praizvedene, kao i neka već ranije izvedena djela.

Kao izvođači, na koncertu nastupaju klaviristica Josipa Vrca, klarinetisti Branimir Norac i Mislav Norac te gitarist Silvio Bilić.

Ulaz u Galeriju i na koncert je besplatan!

Veselimo se Vašem dolasku!

 

Hrvatski