23. Edukativno-muzejska akcija povodom Međunarodnog dana muzeja

Galerija Meštrović sudjeluje u 23. Edukativno – muzejskoj akciji povodom Međunarodnog dana muzeja 18. svibnja 2018., a akciju ove godine obilježava tema „lađa“.

Kao i što sam opis akcije naglašava, od velike je važnosti svu ljubav i znanje prema baštini ukrcati na jednu veliku lađu koja će potom tu ljubav dijeliti s ostalima, te na taj način širiti svijest o ulozi i važnosti naše kulturne baštine.

Kipar Ivan Meštrović trebao je lađu koja će njegovo remek djelo odvesti preko oceana do daleke Amerike. Zamislite samo kolika je „lađa“ bila potrebna da se dva velika brončana Indijanca izrađena u Zagrebu dopreme sve do obale Sjeverne Amerike! I sam je Meštrović uvijek birao brod ispred aviona kad je trebao daleko putovati jer se leta avionom bojao.

Tijekom trajanja akcije, u suradnji sa Školom likovnih umjetnosti Split, izradit će se crteži i modeli Indijanca koji će potom „otploviti“ u svojoj lađi.

Tijekom trajanja akcije, uz kreativan rad, posebno ćemo se usredotočiti na Meštrovićeve odlaske u Ameriku te iznimno zanimljive spomenike podignute Indijancima u Chicagu.

Slike i modeli koje će izraditi učenici Škole likovnih umjetnosti Split predstavljat će scenografiju obilježavanja Međunarodnog dana muzeja. Vrhunac akcije je u petak 18.5.2018., na sam Dan muzeja kada će najmlađi posjetitelji moći „dovršiti“ ranije napravljene skice Indijanaca, izložiti ih tijekom popodnevnog završnog predstavljanja te se s njima fotografirati u foto korneru u vrtu Galerije Meštrović.

Pozivamo sve zainteresirane, svih dobnih skupina, da nam se pridruže u proslavi Međunarodnog dana muzeja 18.5.2018. kada je omogućen besplatan posjet Galeriji Meštrović i Kaštilcu, te da uživaju u Meštrovićevim djelima i djelima učenika Škole likovnih umjetnosti Split.

Kontakt:
Muzeji Ivana Meštrovića – Galerija Meštrović
Šetalište Ivana Meštrovića 46, Split
T: 021 340 800 / mim@mestrovic.hr/ www.mestrovic.hr
Voditeljice projekta: Vesna Bulić Baketić i Martina Brzica

Muzeji Ivana Meštrovića posvećuju veliku važnost zaštiti osobnih podataka naših korisnika. Politika zaštite osobnih podataka uređuje način postupanja s informacijama koje Muzeji Ivana Meštrovića obrađuju odnosno prikupljaju prilikom posjeta našoj Internet stranici. Napominjemo kako se obrada prikupljenih osobnih podataka temelji na jednoj od zakonitih osnova obrade u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka. Za potpuni tekst Politike zaštite osobnih podataka i politike kolačića molimo Vas da koristite poveznicu niže:
Prihvaćam Pročitaj više