/ Naše lokacije

Galerija Meštrović

Galerija Meštrović Šetalište Ivana Meštrovića 46, 21 000 Split

Tijekom čitavog drugog desetljeća 20. stoljeća Ivan Meštrović kupuje parcele na području Meja, zapadnog dijela Splita, s nakanom da na njima izgradi svoju buduću rezidenciju. Građevinski radovi počinju koncem dvadesetih godina. Po Meštrovićevim uputama uređuje se hortikultura parka i sadi sredozemno bilje.

Radno vrijeme:

utorak - nedjelja, od 9:00 do 17:00 sati
Zatvoreno ponedjeljkom i državnim blagdanom.


/ Saznaj više

Atelijer Meštrović Mletačka 8, 10 000 Zagreb

Atelijer Meštrović, umjetnički muzej sa stalnom izložbom radova Ivana Meštrovića, adaptirani je dio kompleksa kojeg je Ivan Meštrović kupio i doradio početkom dvadesetih godina XX. stoljeća, kada se kao uspješan i svjetski priznat umjetnik, nakon školovanja u Beču i boravka u Parizu, Rimu, Cannesu i Londonu, zajedno sa svojom prvom ženom Ružom Meštrović rođenom Klein, vratio u domovinu i nastanio u Zagrebu.

Radno vrijeme:

Od 11. svibnja 2020.:
utorak - petak, od 10:00 do 18:00 sati
subotom i nedjeljom, od 10:00 do 14:00 sati
Zatvoreno ponedjeljkom i državnim blagdanom

Zbog oštećenja zgrade u potresu, posjet stalnom postavu je ograničen.
Cijena ulaznice umanjena je za 50%.

Zbog uklanjanja dimnjaka, dana 4.7.2020. Atelijer Meštrović je zatvoren za posjetitelje.

/ Saznaj više

Meštrovićeve Crikvine-Kaštilac Šetalište Ivana Meštrovića 39, 21 000 Split

Meštrovićeve Crikvine-Kaštilac smještene su u splitskom predjelu Meje, ispod južnih obronaka poluotoka Marjana, uz more, u blizini Galerije Meštrović. Riječ je o sakralno - umjetničkoj cjelini nastaloj na utvrđenom poljoprivrednom imanju s ostatcima građevina obitelji Capogrosso iz 16. stoljeća. Taj zapušteni kompleks uvriježenoga naziva Kaštelet Capogrosso, koji je kroz povijest služio različitim potrebama, kupili su 1939. godine Ivan i ...

Radno vrijeme:

utorak – nedjelja, od 9:00 do 17:00 sati
Zatvoreno ponedjeljkom i državnim blagdanom.

Molimo, najavite svoj posjet u Galeriji Meštrović.

/ Saznaj više

Crkva Presvetog Otkupitelja Otavice, 22 322 Ružić

Crkva Presvetog Otkupitelja posljednje je počivalište velikog hrvatskog kipara Ivana Meštrovića, kao i najbližih članova njegove obitelji: majke Marte, oca Mate, braće Marka i Petra, sina Tvrtka i supruge Olge. Za njezinu izgradnju (1926.-1930.) odabrao je Paraćevu glavicu, brežuljak na sjeverozapadnome dijelu Petrova polja koji katastarski pripada selu Ružić, a udaljen je samo desetak minuta hoda od kuće obitelji Meštrović u Otavicama.

Radno vrijeme:

Od 11. svibnja 2020.g.:
od utorka do petka, od 9:00 do 17:00 sati
subotom i nedjeljom, od 10:00 do 14:00 sati

Zatvoreno ponedjeljkom i državnim blagdanom

/ Saznaj više

/ Korisne informacije

/ Ulaznice & Radno vrijeme

Ulaznice

Ulaznice

/ Galerija Meštrović
/ Atelijer Meštrović
/ Meštrovićeve Crikvine-Kaštilac
/ Crkva Presvetog Otkupitelja

/ Web shop Svi proizvodi >

Muzeji Ivana Meštrovića posvećuju veliku važnost zaštiti osobnih podataka naših korisnika. Politika zaštite osobnih podataka uređuje način postupanja s informacijama koje Muzeji Ivana Meštrovića obrađuju odnosno prikupljaju prilikom posjeta našoj Internet stranici. Napominjemo kako se obrada prikupljenih osobnih podataka temelji na jednoj od zakonitih osnova obrade u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka. Za potpuni tekst Politike zaštite osobnih podataka i politike kolačića molimo Vas da koristite poveznicu niže:
Prihvaćam Pročitaj više