Riječ je o jedinstvenoj ediciji u hrvatskom muzejskom izdavaštvu, koja promišlja o što kvalitetnijim uslugama za muzejske posjetitelje uvažavanjem inkluzivnog koncepta muzeji za sve.

Knjige u ovoj ediciji namijenjene su svima, a posebice osobama koje imaju intelektualne poteškoće s čitanjem i razumijevanjem, koje traže jednostavan sadržaj i osnovne informacije o temi ili osobama koje ne poznaju dobro hrvatski jezik.

Publikacije zadovoljavaju europske standarde za izradu lako razumljivih informacija i pravila Inclusion Europe  – europske udruge osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji. Pisane su na jednostavan i lako razumljiv način i bogato su ilustrirane.

O knjizi

Knjiga Ivan Meštrović u Splitu prilog je proučavanju i, u lako razumljivom obliku predstavljanju Ivana Meštrovića u Splitu. Veza Meštrovića i Splita datira još od 1900. godine njegovim dolaskom u klesarsku radionicu Pavla Bilinića, gdje dobiva prve poduke iz kiparstva i traje do umjetnikove smrti 1962. godine.

Knjiga obrađuje Meštrovićevu duboku i trajnu povezanost sa Splitom, privrženost i doprinos Splitu, ali i utjecaj Splita na umjetnika te u sažetom obliku donosi pregled šireg kulturno-povijesnog konteksta grada.

Iz impresuma:

Biblioteka

Lako razumljiva knjiga

Knjiga 2.

Maja Šeparović Palada

Ivan Meštrović u Splitu

Ilustracije: Ivan Svaguša

Izdavač: Muzeji Ivana Meštrovića

Za izdavača: Sandra Grčić Budimir

Urednica: Maja Šeparović Palada

Provjera lako razumljivog teksta:

Jagoda Coce, Vicko Kuzmanić,

Udruga za samozastupanje, Zagreb: Hrvoje Forner,

Senada Halilčević, Tomislav Ivašković, Snježana Kanjir i Kristina Klišanin.

Lektura: Strahimir Primorac

Grafičko oblikovanje: Rafaela Dražić

Tisak: Kerschoffset

Naklada: 300

ISBN: 978-953-7396-56-5

CIP zapis dostupan je u računalnom katalogu Sveučilišne knjižnice u Splitu pod brojem 170801092

2019.© Muzeji Ivana Meštrovića

Knjiga je tiskana sredstvima Grada Splita i Muzeja Ivana Meštrovića.

Muzeji Ivana Meštrovića posvećuju veliku važnost zaštiti osobnih podataka naših korisnika. Politika zaštite osobnih podataka uređuje način postupanja s informacijama koje Muzeji Ivana Meštrovića obrađuju odnosno prikupljaju prilikom posjeta našoj Internet stranici. Napominjemo kako se obrada prikupljenih osobnih podataka temelji na jednoj od zakonitih osnova obrade u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka. Za potpuni tekst Politike zaštite osobnih podataka i politike kolačića molimo Vas da koristite poveznicu niže:
Prihvaćam Pročitaj više