Juuu huuu, praznici su!

Grad Split u suradnji s ustanovama u kulturi grada, u vrijeme zimskih školskih praznika, održava sada već tradicionalni projekt za djecu „Juuu huuu, praznici su“!

Raspored i teme radionica:

27.12.2018. / 10:00 –13:00 sati

Meštrovićevi anđeli

Predškolski uzrast, učenici od  1. do 5. razreda osnovne škole

20 minuta analiza djela u muzejskom prostoru i 90 minuta kreativna radionica. Na radionici ćemo proučavati i analizirati Meštrovićeve drvene reljefe Veselih anđela i Žalosnih anđela  te crteže s prikazom anđela. Crtat ćemo svoje anđele te ih izrađivati od gline i gipsa, ukrašavati zlatnim detaljima, baš kao i umjetnik.

28.12.2018. / 10:00 – 13:00 sati 

Meštrovićevi anđeli

Predškolski uzrast, učenici od  1. do 5. razreda osnovne škole

20 minuta analiza djela u muzejskom prostoru i 90 minuta kreativna radionica. Na radionici ćemo proučavati i analizirati Meštrovićeve drvene reljefe Veselih anđela i Žalosnih anđela  te crteže s prikazom anđela. Crtat ćemo svoje anđele te ih izrađivati od žice i različitog tekstilnog materijala.

2.1. 2019. / 10:00 – 13:00 sati

Male ovčice    

Predškolski uzrast, učenici od  1. do 5. razreda osnovne škole

20 minuta vođenje u muzejskom prostoru i 90 minuta kreativna radionica. Na radionici ćemo uvodno ispričati priču o malom Ivanu Meštroviću dok je bio pastir na planini Svilaji, a zatim ćemo izrađivati male ovce u glini. Cilj ove kreativne radionice je približavanje kiparstva kao likovne forme te samostalna izrada skulptura u miješanoj tehnici.

4.1.2019. / 10:00 – 13:00 sati

Naša tri kralja   

Predškolski uzrast, učenici od  1. do 5. razreda osnovne škole

20 minuta analiza djela u muzejskom prostoru i 90 minuta kreativna radionica. Na radionici ćemo proučavati ikonografiju tri kralja te ćemo izrađivati svoje skulpture od drva i raznovrsnog materijala. Cilj ove kreativne radionice je približavanje kiparstva kao likovne forme te samostalna izrada skulptura u miješanoj tehnici.

Obavezna prijava na telefon: 021 340 800 ili na e-mail: mim@mestrovic.hr

Cijena po radionici: 20,00 kn

Muzeji Ivana Meštrovića posvećuju veliku važnost zaštiti osobnih podataka naših korisnika. Politika zaštite osobnih podataka uređuje način postupanja s informacijama koje Muzeji Ivana Meštrovića obrađuju odnosno prikupljaju prilikom posjeta našoj Internet stranici. Napominjemo kako se obrada prikupljenih osobnih podataka temelji na jednoj od zakonitih osnova obrade u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka. Za potpuni tekst Politike zaštite osobnih podataka i politike kolačića molimo Vas da koristite poveznicu niže:
Prihvaćam Pročitaj više