Komorni orkestar I Giovani Solisti iz Sjedinjenih Američkih Država nastupa u Galeriji Meštrović

Ciklus koncerata Umjetnost bez granica, unutar bogatog umjetničkog programa ovogodišnje sezone, daruje Vam poseban glazbeni doživljaj.

U sklopu svoje turneje Jadranom, u nedjelju 08. travnja 2018. s početkom u 12h, u atriju Galerije Meštrović, našoj publici predstavit će se I Giovani Solisti, komorni orkestar iz Sjedinjenih Američkih Država, pod ravnanjem mo. Emmetta Drakea.

Uz njih, kao gosti koncerta, nastupit će mladi i talentirani učenici Glazbene škole Josipa Hatzea Split, gitarist Filip Mišković te mezzosopranistica Ivona Bosančić Lasić.

Osnovan 1983., I Giovani Solisti komorni je orkestar sastavljen od najboljih srednjoškolskih svirača iz srednjih škola Hall i Conard u zapadnom Hartfordu, u saveznoj državi Conecticut. Skupina se sastaje kako bi izvodila raznovrsna djela iz repertoara za orkestre, od Henryja Purcella do Erica Ewazena. Orkestar redovito obilazi Europu, tako je nedavno nastupio u Španjolskoj, Portugalu, Italiji i Austriji. Ove će godine prvi put imati turneju po Hrvatskoj, u sklopu koje će nastupiti u Dubrovniku, Splitu, Zadru, Opatiji i Puli.

Na programu koncerta djela su C. Nielsena, A. Vivaldija, M. Regera, Ch. W. Glucka, H. Villa-Lobosa, G. Bizeta i dr.

Organizatori koncerta su Prokultura – Opservatorij kulturnih politika – Split, We are singing Association, Glazbena škola Josipa Hatzea Split i Umjetnička akademija Sveučilišta u Splitu. Suorganizator i domaćin su Muzeji Ivana Meštrovića. Koncert se održava pod pokroviteljstvom Ureda državne uprave u Splitsko – dalmatinskoj županiji, a medijski promotor Ciklusa je HRT – Radio Split.

Muzeji Ivana Meštrovića posvećuju veliku važnost zaštiti osobnih podataka naših korisnika. Politika zaštite osobnih podataka uređuje način postupanja s informacijama koje Muzeji Ivana Meštrovića obrađuju odnosno prikupljaju prilikom posjeta našoj Internet stranici. Napominjemo kako se obrada prikupljenih osobnih podataka temelji na jednoj od zakonitih osnova obrade u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka. Za potpuni tekst Politike zaštite osobnih podataka i politike kolačića molimo Vas da koristite poveznicu niže:
Prihvaćam Pročitaj više