Draga djeco i roditelji, prosvjetni radnici i posjetioci usporedno s početkom nove školske godine nastavljamo naš pedagoško-edukativni program u Galeriji Meštrović. I u ovoj godini planiramo se igrati, učiti i razgledavati u muzeju te s vama komentirati, promatrati i stvarati umjetnost.

Djeca su mali istražitelji života stoga ćemo dodirom osjetiti i istražiti umjetnine, pažljivo promatrati i analizirati, oblikovati u glini i lijevati u gipsu, kreativno djelovati i kritički se izražavati, a pritom nećemo zaboraviti igranje i zabavu.

Dođite i sudjelujte, očekujemo vas.

U novoj akademskoj godini 2019/2020. izdvajamo tri noviteta:

  1. ZNAMENITI HRVATI – stručno vodstvo prilagođeno djeci 4. razreda osnovne škole s poveznicom na gradivo Prirode i društva. Prilikom razgledavanja stalnog postava djeci se skreće pozornost na sve znamenite Hrvate koji su izravno i neizravno povezani s Ivanom Meštrovićem (Marko Marulić, Grgur Ninski, Ruđer Bošković, Nikola Tesla itd.). Otkrivamo zašto je i sam Meštrović znamenit.
  • BRKOVI I BRADE, OČALE I ŠEŠIRI – nova radionica u kojoj će naglasak biti na auto refleksiji. Djeca će promatrati sebe i Meštrovićeve portrete u stalnom postavu, a zatim po izboru kroz konstrukciju papirom-kartonom izrađivati različite  detalje ljudske fizionomije i odijevanja (brkove, brade, frizure, naočale, šešire…). Nakon izrade iste će koristiti na različitim portretima, mijenjajući im pritom izgled i karikirajući ih. Isto će primijeniti i na sebi, preuzimajući tako različite uloge.

(Ova radionica je odlična za objašnjavanje djeci pojma realizma i apstrakcije na

njima shvatljiv način te povezivanje sebe s umjetnošću (odnos umjetnost i ja,

gluma različitih likova i reinterpretacija samog sebe).

  • LJUDI OD METALA – koristeći metal kao konstrukcijski materijal izrađivat ćemo male ljude i portrete s Meštrovićevih skulptura. Djeca će moći kroz kreativno stvaralaštvo shvatiti princip građenja volumena u kiparstvu (osnovni kostur, mišići – volumen, detalji fizionomije itd.)

Radionica obuhvaća izradu visokog i niskog reljefa te pune plastike od žice i aluminijske folije.

Sva vodstva i radionice iz pedagoško-edukativnog programa 2018/2019. godine

su i dalje aktualna.

Muzeji Ivana Meštrovića posvećuju veliku važnost zaštiti osobnih podataka naših korisnika. Politika zaštite osobnih podataka uređuje način postupanja s informacijama koje Muzeji Ivana Meštrovića obrađuju odnosno prikupljaju prilikom posjeta našoj Internet stranici. Napominjemo kako se obrada prikupljenih osobnih podataka temelji na jednoj od zakonitih osnova obrade u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka. Za potpuni tekst Politike zaštite osobnih podataka i politike kolačića molimo Vas da koristite poveznicu niže:
Prihvaćam Pročitaj više