Organizatorica izložbe:
Vesna Bulić

U suradnji s organizatorima konferencije „The Best in Heritage“

11.11.2015. -11.12.2015.

THE BEST IN HERITAGE – UTJECAJNI PROJEKTI

Galerija Meštrović, Split

Međunarodna manifestacija “The Best in Heritage”, pod ravnateljstvom prof. Tomislava Šole, već 14 godina u Dubrovniku predstavlja najbolje u baštini – svjetske primjere muzealske izvrsnosti. Zadnji vikend u rujnu na inspirativnim dubrovačkim lokacijama rezerviran je za najbolje od najboljeg u muzejskom svijetu – prezentacija projekata nagrađenih nekom nacionalnom ili međunarodnom nagradom za strukovnu kvalitetu u prošloj godini.

Od 2015. godine manifestaciju prati i izložba „The Projects of Influence – Utjecajni projekti“ koja je po prvi puta izvan konferencije, u prostoru Kneževog dvora, prezentirala autore i njihove projekte koji su imali najveći utjecaj i odjek. Tijekom godine diljem svijeta dodijeli se na stotine nagrada za iznimne muzejske, baštinske i konzervatorske projekte. Ovom izložbom vrijedni projekti približavaju se stručnoj publici, ali i široj javnosti te ljubiteljima baštine.

Dobri projekti najbolji su način buđenja kreativnosti i poticaj novim idejama. Nadamo se da će ova izložba potaknuti i kreativnost i nove ideje pa možda dovesti i do nagrađenog projekta, koji će u nekoj od narednih godina biti predstavljen na manifestaciji “The Best in Heritage”.

Izložba „The Projects of Influence – Utjecajni projekti“ postavljena je u Atelijeru za glinu u vrtu Galerije Meštrović i otvorena od 11. studenog do 11. prosinca 2015.

Muzeji Ivana Meštrovića posvećuju veliku važnost zaštiti osobnih podataka naših korisnika. Politika zaštite osobnih podataka uređuje način postupanja s informacijama koje Muzeji Ivana Meštrovića obrađuju odnosno prikupljaju prilikom posjeta našoj Internet stranici. Napominjemo kako se obrada prikupljenih osobnih podataka temelji na jednoj od zakonitih osnova obrade u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka. Za potpuni tekst Politike zaštite osobnih podataka i politike kolačića molimo Vas da koristite poveznicu niže:
Prihvaćam Pročitaj više