Kulturno – turistički projekt U Meštrovićevom rodnom kraju nastao je kao inicijativa Muzeja Ivana Meštrovića kojom bi se stvorio turistički itinerar (šetnica) u Otavicama, Ružiću i Gradcu.

Postavljene su interpretacijske table na mjestima vezanima uz Meštrovića, izrađeni su popratni dvojezični vodiči te postavljena smeđa turističke signalizacija. Cilj projekta je predstaviti izvanredan spomenik kulture, grobnicu obitelji Meštrović, u kontekstu njenog neposrednog okruženja, dijela Petrovog polja od Otavica, Ružića do Gradca, koristeći suvremene alate, kako bi posjetiteljima prenijeli stručno znanje i ponudili uvid u raznovrsnost hrvatske prirodne i kulturne baštine u Dalmatinskoj zagori.

Muzeji Ivana Meštrovića posvećuju veliku važnost zaštiti osobnih podataka naših korisnika. Politika zaštite osobnih podataka uređuje način postupanja s informacijama koje Muzeji Ivana Meštrovića obrađuju odnosno prikupljaju prilikom posjeta našoj Internet stranici. Napominjemo kako se obrada prikupljenih osobnih podataka temelji na jednoj od zakonitih osnova obrade u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka. Za potpuni tekst Politike zaštite osobnih podataka i politike kolačića molimo Vas da koristite poveznicu niže:
Prihvaćam Pročitaj više