Radionice u Galeriji Meštrović vodi akademska kiparica Ljubica Buble Dragojević

Javni poziv: Prijave za sudjelovanje na kiparskim radionicama „Umjetnik kod Meštra“

Radionice se odvijaju pod motom Meštrovićevih riječi „Jedini put da se bude umjetnik jest raditi“

U novoj pedagoško-edukativnoj godini Muzeji Ivana Meštrovića obogaćuju program novom ponudom programa koji je namijenjen sudjelovanju građana. Po prvi put predstavljamo ciklus specijalnih kiparskih radionica namijenjenih isključivo odraslim posjetiteljima (16+).

Program se realizira u okviru pedagoških aktivnosti, a osmislila ga je muzejska pedagoginja Iris Marinović. U prvom ovakvom programu nazvanom „Umjetnik kod Meštra“ gostuje akademska kiparica Ljubica Dragojević Buble koja će voditi radionice za građanstvo. Program će biti realiziran kroz šest radionica, formiranih u tri ciklusa, a akademska kiparica Buble Dragojević prezentirat će kiparske tehnike rada u glini i gipsu, u kojima je izradila i mnogobrojna svoja kiparska djela. Sudionici programa će se kroz tri ciklusa moći upoznati s procesom modeliranja, izradom gipsanih kalupa i tehnikom kvečanja gline, lijevanjem pozitiva u gipsu te bojanjem gipsanih skulptura engobama. Ciklusi su planirani tematski u sljedećim terminima.

  1. Ciklus – 10. i 17. veljače – Kalup i kvečanje.
  2. Ciklus – 9. i 16. ožujka – Modeliranje i engobe.
  3. Ciklus – 13. i 20. travnja – Modeliranje, kalup, lijevanje.

Polaznici programa prijavom na sudjelovanje obvezuju se za sudjelovanje u jednom tematskom ciklusu koji će se odvijati u 2 susreta subotom, u trajanju od 3 sata. Po završetku ciklusa polaznici će moći zadržati radove koje su izradili. Program će se odvijati od veljače do travnja ove godine u ateljeu za glinu i u vrtu Galerije Meštrović, od 9,30 do 12,30 sati.

Sudjelovanje u programu ne traži prethodna znanja, program je namijenjen odraslim korisnicima (16+ godina), a sudjelovanje je za sudionike besplatno. Grupe su ograničene na maksimalno 10 sudionika, stoga je za sudjelovanje u programu potrebno poslati prijavu koja uključuje:

– Ime i Prezime,
– godina rođenja,
– kratko motivacijsko pismo,
– kontakt podatci (telefon, mobitel, e-mail itd.),
– naznaka za koji se ciklus prijavljuje kandidat.

Prijavu je moguće poslati:
– elektronskim putem na e-mail adresu: iris.marinovic@mestrovic.hr,
– poštom na adresu: Muzeji Ivana Meštrovića, Šetalište Ivana Meštrovića 46, 21000 Split, s naznakom: „Prijava za radionice Umjetnik kod Meštra“,
– dostavom u muzejski dućan Galerije Meštrović u Splitu.

Rok za prijavu: 1. veljače 2024.

Po odabiru sudionici će biti povratno kontaktirani radi pravodobne pripreme za sudjelovanje. Muzeji Ivana Meštrovića osigurat će materijale potrebne za rad svim sudionicima.

Ljubica Dragojević Buble rođena je u Splitu 1960. godine. Školu Likovnih umjetnosti završila je u Splitu 1979., a 1984. godine diplomirala je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Branka Ružića. Od 1984. živi i radi u Trogiru. Protagonistica je tradicijskog kiparstva temeljenog na iskustvima modernizma 20. stoljeća. Dosada je imala 30-ak samostalnih izložbi te velik broj grupnih izložbi.

Radujemo se zajedničkom istraživanju kiparskog svijeta kroz kreativno stvaranje.

Skip to content