edukacija

Edukacija

***

Video s radionice stop animacije 

Malo kreativnosti, malo rada i puno zabave – rezultat je tu!

Besplatna radionica stop animacije za djecu od 8 do12 godina, održat će se u Galeriji Meštrović 18.9.2021. od 9 do 13 h 

Cilj radionice je djeci pružiti znanje o izradi animiranog filma. Cijeli proces izrade animiranog filma spaja razne vrste umjetnosti: pisanje (scenarij), crtanje i slikanje (knjiga snimanja ili „storyboard“), modeliranje (likovi), glumu i performans (smišljanje i opisivanje likova), scenografiju, umjetnost pokreta (animacija), snimanje govora i zvukova te montažu.
Stop animacija je tehnika kreativnog izričaja u kojem se fizičkom manipulacijom nepokretnih predmeta udahnjuje život i stvara prividan pokret. Djeca kroz igru mogu naučiti ne samo upravljati tehničkim uređajima, nego i stvarati novi, vlastiti kreativni sadržaj, i to na zabavan način. Kroz umjetnost pokreta se djeci pridonosi razvoju strpljivosti, mašte, motorike, snalažljivosti, kreativnosti i interaktivnosti u procesu zajedničkog stvaranja s drugima.

Za radionicu nije potrebno prethodno znanje o animaciji jer se tijekom rada obuhvaća cijeli proces izrade animiranog filma, a u vježbama se koriste različite tehnike stop animacije.

Zbog ograničenog broja polaznika obavezne su prijave putem e-pošte na adresu:  iris.marinovic@mestrovic.hr

Rezultati prijašnjih radionica:

https://www.youtube.com/watch?v=VGtl_QNB6tA

https://www.youtube.com/watch?v=QxVfBFdsRzc

O VODITELJICI:
Katrin Novaković diplomirala je preddiplomski studij na Umjetničkoj akademiji u Splitu 2012. godine na odsjeku Film i video. 2015. godine odrađuje stručnu praksu u studiju za animaciju Trikk17 u Hamburgu u Njemačkoj. Magistrirala je studij Animirani film i novi mediji na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Njeni nagrađeni studentski filmovi prikazuju se na festivalima diljem svijeta. 2020. godine je u selekciji natjecateljskih filmova i članica je stručnog žirija na nekoliko festivala animiranih filmova. Osim što izrađuje svoje filmove, radi namjenske filmove i glazbene spotove te vodi radionice lutka i stop animacije.

 

∗∗∗

 

Muzeji Ivana Meštrovića godinama u kontinuitetu provode pedagoške i edukativne aktivnosti. Slijedeći zamisao i želju našeg najvećeg kipara i umjetnika, kroz umjetnost obogaćujemo sebe i našu okolinu. 

Zajedno s vama, našim vjernim posjetiteljima, istražujemo i proučavamo umjetnička djela u našim muzejima te kroz naše kreativne radionice igramo se i stvaramo Vaša mala remek-djela.

Naša vrata su otvorena svima, od malenih (djece) do velikih (odraslih), od dječjih vrtića i škola do obitelji… Stoga ako ste odgajatelj, učitelj, udruga, profesor ili pak roditelj, djed/baka, najbolji prijatelj, ljubitelj umjetnosti dođite i slobodno nas posjetite.  

Muzej je zabavan, uzbudljiv i za svakoga.

Muzejski kustos pedagog: iris.marinovic@mestrovic.hr

Galerija fotografija

Skip to content