Muzeji Ivana Meštrovića posvećeni su očuvanju, istraživanju i promicanju djela i života Ivana Meštrovića (1883. Vrpolje, Hrvatska – 1962. South Bend, Indiana, SAD). Jedan od najistaknutijih hrvatskih umjetnika prve polovice 20. stoljeća, djelovao je kao kipar, slikar, arhitekt i pisac. Svojom Darovnicom hrvatskome narodu iz 1952. godine daruje brojna remek-djela, impresivnu arhitekturu i oplemenjene prostore kojima upravljaju Muzeji Ivana Meštrovića. Sastavnice Muzeja nalaze se u njegovom domu i atelijeru u Zagrebu, obiteljskoj vili i obnovljenom renesansnom kaštilcu u Splitu te u Otavicama, rodnom kraju njegove obitelji. U ovim prostorima posjetitelji imaju priliku uživati u stotinama njegovih djela.

Sabor Republike Hrvatske 1991. godine donosi Zakon o Fundaciji Ivana Meštrovića i time objedinjuje Darovnicu u jedinstvenu organizaciju s administrativnim središtem u Zagrebu. Izmjenom Zakona 2007. godine Fundacija Ivana Meštrovića preimenuje se u Muzeje Ivana Meštrovića, a administrativno središte seli se u Split.

Ivan Meštrović stekao je svjetsku slavu i ugled te je utjecao na generacije kipara i umjetnika uopće. Njegova djela čuvaju se u muzejima, galerijama i zbirkama diljem svijeta, kao i na mnogim javnim mjestima, gdje njegovi spomenici i danas oduševljavaju svojom monumentalnošću.

Muzeji Ivana Meštrovića

SANDRA GRČIĆ BUDIMIR
ravnateljica
sandra.budimir@mestrovic.hr

VESNA BULIĆ BAKETIĆ
voditeljica marketinga, promidžbe i odnosa s javnošću
vesna.bulic@mestrovic.hr

MERI BERTICIOLI MIHALJEVIĆ
voditeljica općih, pravnih i kadrovskih poslova
meri.berticioli@mestrovic.hr

NINA SUMIĆ
voditeljica financija i računovodstvenih poslova
nina.sumic@mestrovic.hr

Atelijer Meštrović

BARBARA VUJANOVIĆ – voditeljica ustrojstvene jedinice Atelijer Meštrović
viša kustosica
barbara.vujanovic@mestrovic.hr

Galerija Meštrović

Crkva Presvetog Otkupitelja

BRANKO MATULIĆ
predsjednik
ANA ŠVERKO
JASMINKA BABIĆ
BARBARA VUJANOVIĆ
MAJA ŠEPAROVIĆ PALADA

Muzeji Ivana Meštrovića posvećuju veliku važnost zaštiti osobnih podataka naših korisnika. Politika zaštite osobnih podataka uređuje način postupanja s informacijama koje Muzeji Ivana Meštrovića obrađuju odnosno prikupljaju prilikom posjeta našoj Internet stranici. Napominjemo kako se obrada prikupljenih osobnih podataka temelji na jednoj od zakonitih osnova obrade u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka. Za potpuni tekst Politike zaštite osobnih podataka i politike kolačića molimo Vas da koristite poveznicu niže:
Prihvaćam Pročitaj više