MUZEJSKO-GALERIJSKI PROSTOR GALERIJA SVETA SRCA, De Villeov uspon 8
Izložba MEŠTROVIĆ: Otisci duše / AUGUSTOV HRAM, Forum b.b. – Izložba MEŠTROVIĆ: Sv. Ivan Krstitelj
GALERIJA AMFITEATAR, Flavijevska ulica – Izložba MEŠTROVIĆ: Rimska Pietà

Organizacija izložbe:

Arheološki muzej Istre
Muzeji Ivana Meštrovića
Autorica izložbene koncepcije
Zorana Jurić Šabić
Autorice izložbe:
Zorana Jurić Šabić
Lana Majdančić
Maja Šeparović Palada
Barbara Vujanović
Autor likovnog postava:
Mauricio Ferlin

17.05.2019. -27.10.2019.

MEŠTROVIĆ: OTISCI DUŠE

Galerija Sveta Srca, Pula

Religiozna umjetnost Ivana Meštrovića
17. svibnja – 27. listopada 2019

Izložba MEŠTROVIĆ: Otisci duše posvećena je jednom od značajnijih segmenata Meštrovićeva bogatog umjetničkog opusa, njegovoj religioznoj umjetnosti. Počevši od ranih dječačkih uradaka pa sve do smrti, religiozni motivi zauzeli su veći dio njegova kreativnog interesa, a njegovo ikonografsko promišljanje oblikovalo je interijere mnogih sakralnih prostora.

Izložbom, koja je postavljena na tri lokacije (Muzejsko-galerijski prostor Sveta Srca, Augustov hram i Galerija Amfiteatar), predstavljamo skulpture u drvu, bronci, mramoru i gipsu, slike, crteže i litografije – Meštrovićeva remek-djela iz razdoblja 1913. – 1953. godine. Osim kiparskih i slikarskih radova, prikazana su i Meštrovićeva arhitektonska ostvarenja, kao što su crkve Gospa od Anđelā u Cavtatu, Presveti Otkupitelj kod Otavica, Naša Gospa u Biskupiji i Sveti Križ u Meštrovićevim Crikvinama-Kaštilcu u Splitu

Izložena su remek-djela iz fundusa Muzeja Ivana Meštrovića – djela iz stalnih postava, ali i ona manje poznata i nikad izlagana, iz muzejskih čuvaonica. Izložbeni postav obogaćen je umjetninama iz kolekcija drugih muzejskih i crkvenih institucija, kao i onih u vlasništvu nasljednika Ivana Meštrovića.

Muzeji Ivana Meštrovića posvećuju veliku važnost zaštiti osobnih podataka naših korisnika. Politika zaštite osobnih podataka uređuje način postupanja s informacijama koje Muzeji Ivana Meštrovića obrađuju odnosno prikupljaju prilikom posjeta našoj Internet stranici. Napominjemo kako se obrada prikupljenih osobnih podataka temelji na jednoj od zakonitih osnova obrade u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka. Za potpuni tekst Politike zaštite osobnih podataka i politike kolačića molimo Vas da koristite poveznicu niže:
Prihvaćam Pročitaj više