Crkva Presvetog Otkupitelja.

Održan koncert sakralne glazbe u Crkvi Presvetog Otkupitelja prigodom 140. obljetnice rođenja Ivana Meštrovića

U Crkvi Presvetog Otkupitelja u Otavicama u Ružiću 30. srpnja održan je koncert prigodom 140. obljetnice rođenja Ivana Meštrovića, a riječ je već o tradicionalnom koncertu koji se u organizaciji Muzeja Ivana Meštrovića, Općine Ružić te hrvatskog prvaka opere Hrida Matića i njegovih gostiju odvija cijelo desetljeće. Na koncertu sakralne glazbe naziva “Ivanu Meštroviću u čast” uz Hrida Matića nastupili su sopranistica Jelena Brnadić, mezzosopranistica Amarili Marović te Gaj Matić Marović na glasoviru.

Poznati tenor Hrid Matić koji je i iz Meštrovićeva kraja, ovim koncertima odaje počast umjetniku Ivanu Meštroviću koji je i sahranjen u obiteljskoj grobnici u sklopu Crkve Presvetog Otkupitelja. Također, ovim koncertima Matić oživljava kulturnu ponudu ružićkog kraja u koji dovodi umjetnike iz Hrvatske.
U jedinstvenom ambijentu Meštrovićevih Otavica u Ružiću izvedena su neka od najpoznatijih sakralnih djela poput Mozartove Ave verum corpus ali i neka od djela izvođača poput skladbe Vehne roža Hrida Matića i Canticus Mariae Gaja Matića Marovića.

Skip to content