U vrtu Galerije Meštrović, u utorak 7. svibnja u 11 sati

Program za djecu za Sudamju: Meštrovićeva arhitektura – EDUKIDO Lego® radionica

U vrtu Galerije Meštrović, u utorak 7. svibnja u 11 sati održat će se radionica za djecu nižih razreda osnovne škole (do 12 godina) u organizaciji Muzeja Ivana Meštrovića i udruge Edukido. Riječ je o radionici čija je metoda rada slaganje lego kockama, a glavni motivi su Galerija Meštrović i Crkva Presvetog Otkupitelja, arhitektonska autorska djela Ivana Meštrovića.

Ovaj muzejsko-pedagoški program organizirale su muzejska pedagoginja Muzeja Ivana Meštrovića Iris Marinović i i akademska slikarica Ana Pelajić Tomasović iz udruge Edukido, a program ima za cilj kod djece razvijati kreativnost, poticati na umjetničko promišljanje i reinterpretiranje Meštrovićeve umjetnosti u dječjoj izvedbi kako bi im se na pristupačan, zanimljiv i interaktivan način približilo Ivana Meštrovića kao umjetnika i arhitekta.

Meštrović je postigao dojam nadljudske i vanvremenske arhitekture koja izaziva divljenje, a Galerija Meštrović u tom smislu poslala je simbolom Splita u kojem ju je podigao kao ljetnu rezidenciju, a danas u njoj djeluje muzej. Upravo stoga, Muzeji Ivana Meštrovića na dan zaštitnika grada Splita sv. Dujma 7. svibnja otvaraju vrata djeci i ovim prigodnim programom ih pozivaju da sudjeluju u radionici na kojoj će kroz igru izgraditi svoju malu „Galeriju Meštrović“.

Sudionici će imati priliku stvarati vlastite interpretacije Meštrovićevih djela pod vodstvom instruktora, a prijave je potrebno dostaviti na adresu: iris.marinovic@mestrovic.hr. Predviđeno je sudjelovanje 10 djece, a najbrže prijavljeni će osigurati svoje mjesto.

Skip to content