Autori projekta:
Catherine Chevillot, Andro Krstulović Opara
Autor i kustos izložbe, stručna koncepcija postava:
Andro Krstulović Opara
Autor likovnog postava:
Andro Krstulović Opara
Autori tekstova:
Andro Krstulović Opara, Barbara Vujanović, Olja Jelaska
Organizacija izložbenog projekta:
Sandra Grčić Budimir, Vesna Bulić, Andro Krstulović Opara
Prostorna koncepcija i oblikovanje postava:
Lea Aviani

09.05.2015. -20.09.2015.

RODINOVA ‘MEDITACIJA’ U SPLITU

Galerija Meštrović, Split

U splitskoj Galeriji Meštrović postavlja se izložba jednog od najznačajnijih Rodinovih djela – Meditacije, koje je inspiriralo Ivana Meštrovića za izradu mramorne Psihe, 1927. godine, središnjeg izloška u njegovoj Galeriji u Splitu.

Publici će se predstaviti dva spomenuta djela te podastrijeti mnoštvo značajnih spoznaja kustoskog tima kojim će se ukazati na duboko prijateljstvo između Rodina i Meštrovića. Nakon uspješne Meštrovićeve izložbe u Musée Rodin 2012. godine na svjetlo dana izašlo je izgubljeno pismo Rodina Meštroviću (koje su Muzeji Ivana Meštrovića otkupili) u kojemu udovoljava Meštrovićevoj zamolbi da mu pokloni gipsani odljev Meditacije.

Zbog rata i smrti Augustea Rodina do predaje tog značajnog dara Meštroviću nije došlo. Sto godina nakon ovo djelo u bronci je u Meštrovićevom domu. Prikazano je spomenuto pismo, a putem multimedijske prezentacije i glazbom zaokružio se ovaj značajan projekt.

Muzeji Ivana Meštrovića posvećuju veliku važnost zaštiti osobnih podataka naših korisnika. Politika zaštite osobnih podataka uređuje način postupanja s informacijama koje Muzeji Ivana Meštrovića obrađuju odnosno prikupljaju prilikom posjeta našoj Internet stranici. Napominjemo kako se obrada prikupljenih osobnih podataka temelji na jednoj od zakonitih osnova obrade u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka. Za potpuni tekst Politike zaštite osobnih podataka i politike kolačića molimo Vas da koristite poveznicu niže:
Prihvaćam Pročitaj više