Praktična nastava učenika kiparstva u Galeriji Meštrović

Učenici Škole likovnih umjetnosti Split praktičnu nastavu izvode kod Meštrovića

Pod mentorstvo akademske kiparice prof. Dijane Dore Rošin učenici Škole likovnih umjetnosti, smjera kiparstvo, 21. svibnja započeli su izvođenje praktične nastave kiparstva u ateljeu Galerije Meštrović.

Riječ je o suradnji Muzeja Ivana Meštrovića koji dugi niz godina surađuje na različitim projektima s profesorima i učenicima Škole likovnih umjetnosti Split, a ovu školsku godinu zaključit će nizom radionica na kojima učenici na drvenim pločama drva „okume“ izvode vlastite interpretacije Meštrovićevih djela.

Uz vodstvo profesorice kiparstva Rošin i pedagoško vodstvo više kustosice Muzeja Ivana Meštrovića Iris Marinović učenici će u 5 radionica imati priliku praktično iskusiti metode i način rada u realizaciji kiparskog djela. Na radionicama sudjeluje 9 polaznika iz generacije trećeg razreda kiparstva.

Muzej njeguje suradnje ove vrste kako bi razvijao pedagoški program među mladima te im omogućio neposredno iskustvo u radu nadahnutom Meštrovićevom ostavštinom. Osim toga, na ovaj način muzej sa svoji ateljeom djeluje kao prostor umjetničkog stvaralaštva baš kao i u vrijeme kad je Meštrović sa svojim suradnicima stvarao svoja umjetnička djela.

Video pogledajte ovdje:

 

Skip to content