Autori izložbe:

Učenici Škole likovnih umjetnosti Split
Mihael Ljubos
Ivan Otto Čikeš
Nikola Jurišić

Lea Šepček, Mauro Lučić, Petar Đerek, Josip Bilandžić, Marija Perica

Prof. Dijana Dora Rošin

Kustosica:
Iris Marinović

Fotografije:
Josip Rajević, Iris Marinović

Montaža, animacija, video:
Katrin Novaković
Lea Vidaković

Umjetnost je iz/van/red/na

18. svibnja – 30. lipnja 2021.

Galerija Meštrović, Split

Umjetnost je izvanredna i posljednju godinu očito i izvan reda. Koliko je sve izvan reda najbolje osjećaju učenici srednjih škola, koji su bili više izvan školskih ustanova nego u njima. Ništa bolje nisu prošli ni muzeji (virusi, potresi itd.). Stoga smo zastali na tren i odlučili ustupiti muzejski prostor za praktičnu nastavu. Omogućili smo učenicima priliku da se pripreme za Akademiju modelirajući uz Meštrovićeva djela, priliku da sudjeluju u stvaranju novog izvanrednog djela.

Dvije iznimno kreativne animatorice i redateljice popratile su cjelokupni proces i izradile animaciju.

O ovogodišnjoj EMA-i:

EMA nam se ponovno vratila, a ove godine omiljeni proljetni Mjesec muzeja traje izvanredno i produljeno od 30. travnja do 30. lipnja, radi čega ćete puna dva mjeseca moći uživati u zabavnim edukativnim sadržajima i otkrivati tajne muzeja i galerija diljem Hrvatske!
Radi posebnih prilika ovogodišnja EMA nema muzeja domaćina, a zajednička tema Iz/Van/Red/No! odabrana je u skladu s okolnostima u kojima su se našli brojni građani i institucije već drugu godinu za redom, vezano uz pandemiju COVID-19, ali i posljedice prošlogodišnjih razornih potresa u našoj zemlji. Nadamo se ipak da ste nam vi, naši dragi posjetitelji, dobro i željni novih saznanja i pustolovina, a mi se veselimo što smo ponovno s vama! 

Jelena Roboz, Voditeljica 26. EMA-e

Više na http://hrmud.hr/

Skip to content