Organizatorica izložbe
Vesna Bulić

U suradnji s organizatorima konferencije The Best in Heritage

The Best in Heritage – Utjecajni projekti

11. studenoga – 11. prosinca 2015.

Galerija Meštrović, Atelijer za modeliranje gline, Split

Međunarodna manifestacija The Best in Heritage, pod ravnateljstvom prof. Tomislava Šole, već 14 godina u Dubrovniku predstavlja najbolje u baštini – svjetske primjere muzealske izvrsnosti. Zadnji vikend u rujnu na inspirativnim dubrovačkim lokacijama rezerviran je za najbolje od najboljeg u muzejskom svijetu – prezentacija projekata nagrađenih nekom nacionalnom ili međunarodnom nagradom za strukovnu kvalitetu u prošloj godini.

Od 2015. godine manifestaciju prati i izložba The Projects of Influence – Utjecajni projekti koja je po prvi puta izvan konferencije, u prostoru Kneževog dvora, prezentirala autore i njihove projekte koji su imali najveći utjecaj i odjek. Tijekom godine diljem svijeta dodijeli se na stotine nagrada za iznimne muzejske, baštinske i konzervatorske projekte. Ovom izložbom vrijedni projekti približavaju se stručnoj publici, ali i široj javnosti te ljubiteljima baštine.

Dobri projekti najbolji su način buđenja kreativnosti i poticaj novim idejama. Nadamo se da će ova izložba potaknuti i kreativnost i nove ideje pa možda dovesti i do nagrađenog projekta, koji će u nekoj od narednih godina biti predstavljen na manifestaciji The Best in Heritage.

Skip to content